Viral! Inilah Video Yang Membuatkan Apandi Ali dipecat..

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Inilah video yang membuatkan kariernya musnah.. Apa kandungan video itu? Jom kita bersama2 menyaksikan video ini kerana semua jawapan ada di dalam video ini.. Jom..!

Sedikit info mengenai isu:
Peguam negara Tan Sri Apandi Ali, bekas ketua setiausaha Perbendaharaan Tan Sri Mohd irwan serigar Abdullah, bekas ketua Pesuruhjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) Tan Sri Dzulkifli Ahmad dan bekas ketua polis Negara, Tan Sri Khalid Abu bakar kini dilarang keluar Dari negara.

Selepas menyemak nombor Kad pengenalan mereka di semakan status perjalanan jabatan imigresen, Malaysiakini mendapati keempat empatnya tidak termasuk dalam kategori “tiada halangan”.

Apandi didakwa oleh Tun Dr Mahathir Mohamad sebagai menyembunyikan bukti berkaitan Skandal 1MDB, Walaupun dinafikannya. Apandi dikatakan telah memulakan Cuti 30 hari Tanpa rekod.

Irwan Serigar adalah pengerusi 1MDB. Beliau merupakan saksi Utama dalam kedua dua siasatan jawantankuasa kira kira Awam Negara (PAC) terhadap Syarikat itu.

Dzulkifli pula menjadi ketua pada 1ogos 2016, menggantikan Tan Sri Abu kassim Mohammed. Peranannya dalam siasatan dalam 1MDB tidak dapat dipastikan secara jelas juga.

Selepas menjadi perdana menteri malaysia mingu lalu, Tun Dr mahathir Mohammad juga telah berikrar untuk membuka semula siasatan terhadap 1 MDB.

Baiklah saya ingin mengucakpan terima kasih pada semua kerana Sudah tonton dan juga like video ini

Sila tonton video:

SUMBER

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*