[VIDEO&FOTO] Fattah & Fazura Selepas Begelar Suami Isteri.. Sweet Sangat!!

KUALA LUMPUR: Pelakon sensasi, Fattah Amin, mengesahkan pernikahannya dengan aktres, Nur Fazura Sharifuddin, mengikut prosedur ditetapkan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI).

Pasangan berkenaan selamat melangsungkan pernikahan secara tertutup di sebuah hotel terkemuka ibu negara, malam tadi.

Dengan sekali lafaz, Fazura sah bergelar isteri kepada Fattah pada jam 9.50 malam.

“Majlis pernikahan kami mengikut prosedur yang betul. Malah, saya terkejut kerana ada juga teman media yang gigih cuba mendapatkan kenyataan pihak Jabatan Agama Islam Wilayah (JAWI) mengenai status pernikahan kami.

“Alhamdulillah, pihak JAWI mengeluarkan kenyataan sama. Kami berkahwin seperti orang lain juga. Semua sudah selesai dan tak perlu dipertikaikan lagi.

“Majlis itu sah dengan sekali lafaz dan Alhamdulillah, berjalan lancar. Saya dinikahkan oleh abang Fazura sendiri dan turut berada pada majlis itu ialah wakil JAWI selain keluarga rapat kami,” katanya di sini, hari ini.


Fattah menegaskan, sejak awal mereka sudah memaklumkan majlis pernikahan berkenaan akan diadakan secara tertutup, seperti diumumkan pada sidang media sekembalinya dari Tanah Suci, 23 November lalu.

“Ketika sidang media itu pun saya sudah jelaskan, majlis nikah dibuat secara tertutup. Malah, kami juga memaklumkan sedang merancang dua majlis membabitkan rakan media serta keluarga rapat, selain untuk peminat, pada awal tahun depan,” kata pelakon drama Coffee Prince itu.

Sebelum itu, Fattah menerima hadiah kereta Peugeot 408 e-THP, iaitu ganjaran selepas dipilih sebagai Bintang Paling Popular, Anugerah Bintang Popular BH 3.0, Mei lalu

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*