Ustaz Ini Merawat Pesakit Yang Di Sihir, Lihat Apa Yang Keluar Dari Perut Pesakit Tersebut

Walaupun kita kini hidup dalam era digital dan moden, namun masih terdapat sejumlah orang yang bersekutu dengan iblis dan menggunakan sihir untuk tujuan-tujuan tertentu.

Apakah sihir? mungkin ramai orang awam belum tahu. Disebutkan dari pelbagai sumber, sihir berasal dari bahasa Arab “Sahara” yang bermaksud waktu antara gelap dan terang. Dari terbitan perkataan kita juga tahu kata “sahur” yang bermaksud makan ketika masih gelap (redup) hingga subuh dekat. Menurut bahasa (etimologi), sihir bermaksud sesuatu yang halus dan tersembunyi.

Terdapat beberapa jenis sihir, termasuk cara kerja, kaedah, media yang digunakan. Segala-galanya berbeza mengikut tujuan dan tujuan sihir. Banyak istilah digunakan oleh penyihir untuk membahayakan mangsa mereka. Antara perkara lain: sihir, pemikiran, pelet dan dendam.

Tetapi apa yang termasuk dalam sihir yang paling ganas atau sadis adalah tenung, santet, atau janges. Pada dasarnya, teluh, tenung, gendam, santet, serta sihir, selalu disamakan dengannya, yaitu Seni Gelap.

Dia mempunyai kuasa untuk membahayakan atau membunuh. Ia hanya cara untuk mengamalkan, media, kemudahan, dan pengaruh mereka berbeza antara satu sama lain.

Dalam praktiknya, dukun santet dapat menggunakan beberapa jenis bahan untuk disatukan sebagai media. Kemudian pencampuran pelbagai objek telah dibaca mantera memanggil jin kejururawatan.

Baru-baru ini sebuah video yang diedarkan menunjukkan ritual menghapus sihir hitam dalam tubuh manusia. Dalam rakaman video yang dikongsi oleh akaun Facebook Lentera TV, Ahad (08/13/2017). Seorang lelaki yang menggunakan topi putih didakwa merawat lelaki yang terdedah kepada ilmu sihir. Orang yang dipengaruhi oleh sihir hitam kemudian berbaring terdalam.

KUALA LUMPUR – Video seorang perawat mengeluarkan seekor ular daripada perut pesakit dan membakarnya dengan melemparkan kopiah menjadi tular di media sosial.Dalam sesi rawatan yang diadakan di kawasan hutan itu, perawat berkenaan, Ustaz Md. Rosdi Hasan merawat seorang pesakit lelaki yang menderita sakit misteri yang dihidapnya kira-kira 20 tahun.

“Seorang pesakit misteri yang selalu mengalami kejadian aneh selama 20 tahun terpaksa dirawat didalam hutan dengan menggunakan minyak zafaran yang telah di wafakkan dengan doa yang diajar oleh guru saya untuk mengeluarkan mahluk siluman yang berada didalam badan pesakit.

“Alhamdulillah dengan dibantu oleh rakan-rakan, siluman didalam badan pedakit berjaya dikeluarkan dalam bentuk menyerupai seekor ular,” kata Mohd. Rusdi dalam media sosialnya.

Lokasi kejadian tidak diketahui namun Mohd. Rusdi dikatakan mempunyai pusat rawatan di Klang dan Kedah.

Sementara itu, dalam video dimuatnaik, pesakit berkenaan mengaku kesihatannya semakin pulih selepas dirawat dan dia sendiri hairan bagaimana seekor ular keluar daripada duburnya.

“Sakit dah lama, sampai tak boleh bangun dulu kini lega sikit dah pulih,” ujarnya.

Ramai netizen menganggap apa yang berlaku sebagai helah perawat namun ada yang tidak menafikannya kerana semua berlaku atas kehendak Allah.

Sila tonton video:

Sumber : mediaohsem

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*