Najib Razak Kata Mat Sabu Menteri Kartun Tapi Rakaman Ini Menunjukkan Sebaliknya

DATUK Seri Najib Tun Razak menyifatkan anggota Kabinet Pakatan Harapan tidak mempunyai kredibiliti untuk menjalankan tugas dalam pentadbiran negara.

Sasaran utama bekas perdana menteri itu ialah Menteri Pertahanan, Mohamad Sabu.

Apabila Chef Menjadi Menteri Pertahanan, Acara Dwi Tahunan LIMA Menjadi Acara Tahunan

Menteri Pertahanan, Haji Mohamad Sabu dalam satu wawancara bersama TV1 memberitahu dunia bahawa acara LIMA yang diwujudkan sejak tahun 1991 diadakan setiap tahun bukannya setiap 2 tahun sekali seperti lazimnya.

Bagaimana Menteri Pertahanan ingin memberikan info ketenteraan dan ketenteraman awam sekiranya berapa kerap LIMA diadakan pun tidak tahu atau tidak pasti? Sebagai seorang Menteri, Haji Mohamad Sabu perlulah membuat penyelidikan terlebih dahulu sebelum membuat wawancara apatah lagi siaran ini diadakan secara langsung ke seluruh tanah air.

Mungkin sebab inilah LIMA tahun lepas kerajaan BN tidak benarkan ‘uneducated people’ berdebat dalam TV. Kalau tidak tentu Rakyat bagi buku LIMA dekat geng-geng LIMA suku masak. Ini bukannya masalah typo tetapi tidak memiliki info.

Rakaman ini membuktikan bahawa beliau bukanlah menteri kartun.

Mat Sabu yakin penyokong dan ahli Pas undi Zawawi

Mat Sabu yakin penyokong dan ahli Pas undi Zawawi

Presiden AMANAH, Mohamad Sabu yakin calon PKR Mohd Zawawi Ahmad Mughni mampu mengekalkan kemenangan di kerusi Dun Sungai Kandis pada pilihan raya kecil 4 Ogos nanti.

Malah beliau tidak menolak ahli dan penyokong Pas akan turut mengundi Zawawi memandangkan Pakatan Harapan kini adalah kerajaan negeri dan Persekutuan.

“Saya yakin ahli dan penyokong Pas juga akan mengundi Ust Zawawi bagi memenangkan Pakatan Harapan. Tambahan pula Pakatan Harapan ketika ini adalah kerajaan bagi negeri dan juga Persekutuan,” katanya dalam sidang media hari ini.

Beliau yang juga Menteri Pertahanan sempat meluangkan masa turun membantu berkempen bagi memenangkan calon dari Pakatan Harapan itu.

“Hari ini saya turun membantu kempen untuk Ust Mohd Zawawi Ahmad Mughni. Saya juga menyatakan permohonan maaf kepada pengundi di kawasan Sungai Kandis kerana saya tidak dapat untuk turun membantu kempen lebih awal berikutan terlibat dengan lawatan kerja ke luar negara beberapa hari lalu.

“Apapun, komitmen saya adalah untuk memastikan Ust Zawawi menang dalam PRK kali ini,”ujarnya.

Menerusi lawatan kerja itu, Mohamad memaklumkan, pihaknya turut terlibat bagi menjemput syarikat-syarikat besar untuk turut sama mengikuti Pameran Aeroangkasa dan Maritim Antarabangsa Langkawi (Lima) pada tahun hadapan.

Dalam PRK Dun Sungai Kandis kali ini, Pas tidak meletakkan calon dan memberi laluan kepada calon BN, Datuk Adam Nor Lokman untuk bersaing dengan Zawawi serta calon Bebas, Murti Krishnasamy SUMBER : MALAYSIA DATELINE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*