Mat Sabu Respond Najib Razak Tentang Menteri Kartun Dengan Bagi Satu Potongan Ayat Yang Memang Dalam Maksudnya

Menteri pertahanan itu berkata tindakan Najib Razak mengulas prestasinya di luar Parlimen adalah tidak ‘gentleman’.

KUALA LUMPUR: Mohamad Sabu hari ini mencabar Datuk Seri Najib Razak mengulangi kata-katanya dalam Dewan Rakyat selepas kemampuannya sebagai menteri pertahanan dipertikaikan oleh bekas perdana menteri itu.

Beliau berkata tindakan Najib mengulas prestasinya di luar Parlimen adalah tidak “gentleman”.

“Saya tak mahu jawab kalau komen di luar. Saya nak jawab dalam Parlimen. Kalau komen di luar, itu orang kata tumbuk bawah pusat,” katanya kepada pemberita di ruang legar Parlimen hari ini.

Terdahulu, Najib mempertikaikan kemampuan Mohamad atau lebih dikenali sebagai Mat Sabu menjadi menteri pertahanan kerana presiden Amanah itu lebih seperti bahan lawak dalam laporan media baru-baru ini sejak dilantik ke jawatan itu.

Najib yang pernah menjadi menteri pertahanan selama 14 tahun memberitahu hadirin dalam sebuah program kempen Barisan Nasional di Sungai Kandis baru-baru ini yang Mohamad, lebih dikenali sebagai Mat Sabu, bukan seseorang yang kelihatan begitu yakin ketika mewakili Malaysia ke luar negara.

Mengulas lanjut, Mat Sabu berkata, terlalu awal untuk beliau membuat komen mengenai kemampuannya menjadi menteri pertahanan.

“Saya baru 2 bulan jadi (menteri) nak nilai seseorang yang 2 bulan itu, belum tiba masanya.

“Tumpuan saya pada kementerian pertahanan, waktu saya habis masa saya di situ. Soal menilai tunggulah dan lihat,” katanya.

SUMBER : Free Malaysia Today Via KLViral

Ayat Deep Mat Sabu Kepada Najib Razak

SEBELUM ITU….

Najib Razak Kata Mat Sabu Menteri Kartun Tapi Rakaman Ini Menunjukkan Sebaliknya

DATUK Seri Najib Tun Razak menyifatkan anggota Kabinet Pakatan Harapan tidak mempunyai kredibiliti untuk menjalankan tugas dalam pentadbiran negara.

Sasaran utama bekas perdana menteri itu ialah Menteri Pertahanan, Mohamad Sabu.

Apabila Chef Menjadi Menteri Pertahanan, Acara Dwi Tahunan LIMA Menjadi Acara Tahunan

Menteri Pertahanan, Haji Mohamad Sabu dalam satu wawancara bersama TV1 memberitahu dunia bahawa acara LIMA yang diwujudkan sejak tahun 1991 diadakan setiap tahun bukannya setiap 2 tahun sekali seperti lazimnya.

Bagaimana Menteri Pertahanan ingin memberikan info ketenteraan dan ketenteraman awam sekiranya berapa kerap LIMA diadakan pun tidak tahu atau tidak pasti? Sebagai seorang Menteri, Haji Mohamad Sabu perlulah membuat penyelidikan terlebih dahulu sebelum membuat wawancara apatah lagi siaran ini diadakan secara langsung ke seluruh tanah air.

Mungkin sebab inilah LIMA tahun lepas kerajaan BN tidak benarkan ‘uneducated people’ berdebat dalam TV. Kalau tidak tentu Rakyat bagi buku LIMA dekat geng-geng LIMA suku masak. Ini bukannya masalah typo tetapi tidak memiliki info.

Rakaman ini membuktikan bahawa beliau bukanlah menteri kartun.

Mat Sabu yakin penyokong dan ahli Pas undi Zawawi

Mat Sabu yakin penyokong dan ahli Pas undi Zawawi

Presiden AMANAH, Mohamad Sabu yakin calon PKR Mohd Zawawi Ahmad Mughni mampu mengekalkan kemenangan di kerusi Dun Sungai Kandis pada pilihan raya kecil 4 Ogos nanti.

Malah beliau tidak menolak ahli dan penyokong Pas akan turut mengundi Zawawi memandangkan Pakatan Harapan kini adalah kerajaan negeri dan Persekutuan.

“Saya yakin ahli dan penyokong Pas juga akan mengundi Ust Zawawi bagi memenangkan Pakatan Harapan. Tambahan pula Pakatan Harapan ketika ini adalah kerajaan bagi negeri dan juga Persekutuan,” katanya dalam sidang media hari ini.

Beliau yang juga Menteri Pertahanan sempat meluangkan masa turun membantu berkempen bagi memenangkan calon dari Pakatan Harapan itu.

“Hari ini saya turun membantu kempen untuk Ust Mohd Zawawi Ahmad Mughni. Saya juga menyatakan permohonan maaf kepada pengundi di kawasan Sungai Kandis kerana saya tidak dapat untuk turun membantu kempen lebih awal berikutan terlibat dengan lawatan kerja ke luar negara beberapa hari lalu.

“Apapun, komitmen saya adalah untuk memastikan Ust Zawawi menang dalam PRK kali ini,”ujarnya.

Menerusi lawatan kerja itu, Mohamad memaklumkan, pihaknya turut terlibat bagi menjemput syarikat-syarikat besar untuk turut sama mengikuti Pameran Aeroangkasa dan Maritim Antarabangsa Langkawi (Lima) pada tahun hadapan.

Dalam PRK Dun Sungai Kandis kali ini, Pas tidak meletakkan calon dan memberi laluan kepada calon BN, Datuk Adam Nor Lokman untuk bersaing dengan Zawawi serta calon Bebas, Murti Krishnasamy SUMBER : MALAYSIA DATELINE

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*