Kejam dan tidak berperikemanusiaan!! Polis dedah punca kematian penjawat awam wanita

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Kejam! Polis dedah punca kematian penjawat awam wanita.

Netizen: “selagi mana hukum Allah tidak di amalkan selagi itu kes jenayah berleluasa.Allah cipta kita Allah tahu apa yg terbaik utk kita.” Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Kejadian yang mengejutkan semua orang di mana seorang penjawat awam wanita telah meninggal dunia akibat daripada tindakan yang kejam. Penjawat awam wanita tersebut adalah dibunuh dan cara beliau dibunuh dipercayai adalah disebabkan pendarahan yang terlalu banyak dari bahagian kepalanya akibat meneriman hentakan yang sangat kual dengan menggunakan objek yang tumpul.

Kejadian yang menyedihkan ini berlaku di sibu, di sebuah rumah sewa di jalan Tiong Hua pada khamis yang lalu. Perbuatan pembuhuh itu buat banyak orang berdiri bulu roma dan boleh bayangkan betapa sakitnya penjawat awam wanita tersebut mengalami pukulan yang kuat di bahagian kepalanya.

Tindakan yang dikenakan ke atas penjawat awam wanita tersebut dikatakan sangat kejam dan tidak berperikemanusiaan!

Laporan mengenai punca kematian penjawat awam wanita itu juga telah menunjukkan ada kesan retak yang serius di bahagian tengkorak, dan juga ada banyak kesan lebam pada bahagian muka, kepala dan leher penjawat awam wanita tersebut.

Jom tonton video di bawah untuk keterangan lebih lanjut. Kejam dan tidak berperikemanusiaan!! Polis dedah punca kematian penjawat awam wanita. Saksikan

Sila tonton video:

Keluarkan Ayat Quran, Siti Kassim terdiam ‘dipanah’ oleh peguam Muslim!!

Komen tentang video : (atau scroll ke bawah terus tonton video)

Peguam dan aktivis Concerned Lawyers for Justice (CLJ), Aidil Khalid, menjawab Siti Kasim mengenai cara menangani perkahwinan kanak-kanak dalam rangka sistem perundangan di Malaysia. Netizen: “Berkata tanpa ilmu akan memalukan diri sendiri. Semuga Allah berikan Siti hidayah..” Anda boleh scroll ke bawah tonton video terus, untuk mengetahui info yang lebih lanjut dan lengkap.

Video di bawah adalah berkaitan dengan debat Siti Kassim dAN peguam Muslim tentang Isu Perkahwinan Bawah Umur.

Sedikit info mengenai perkahwinan bawah umur: Perkahwinan kanak-kanak adalah perkahwinan formal atau kesatuan tidak rasmi yang dibuat oleh individu sebelum mencapai usia tertentu, yang ditentukan oleh beberapa organisasi global seperti UNICEF sebagai kanak-kanak bawah umur 18 tahun. Umur nikah yang ditetapkan secara undang-undang di sesetengah bidang kuasa adalah di bawah 18 tahun, terutamanya dalam hal perempuan; dan walaupun usia ditetapkan pada 18 tahun, banyak bidang kuasa membolehkan perkahwinan awal dengan persetujuan orang tua atau dalam keadaan khusus, seperti kehamilan remaja.

Di negara-negara tertentu, walaupun usia perkahwinan yang sah adalah 18, tradisi budaya menjadi lebih utama daripada undang-undang perundangan. Perkahwinan kanak-kanak melanggar hak kanak-kanak; ia memberi kesan kepada kedua-dua kanak-kanak lelaki dan perempuan, tetapi ia lebih biasa di kalangan kanak-kanak perempuan.

Apa-apa pun, info di atas adalah sekadar kongsi maklumat. Sekarang mari kita tonton video di bawah. Keluarkan Ayat Quran, Siti Kassim terdiam ‘dipanah’ oleh peguam Muslim!! Saksikan

Sila tonton video

Sumber – dharian

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*