“Ecah Rindu..” – Sayu Saat Anak Sulong Acap Cari Daddy Setiap Kali Nak Tidur!

“Ecah Rindu..” – Anak Sulong Acap Cari Setiap Kali Nak Tidur! Ecah rindu.. Anak sulung Mohammad Ashraf Hassan, 29 atau Acap merindui bapanya. Umur Ecah setahun setengah. Dia amat rapat dengan daddy dia. Setiap malam, setiap kali nak tidur, Ecah akan cari daddy dia. Ini yang dimaklumkan oleh abang Acap, Mohd Zahiruddin, 35 (Denny Lang) kepada pemberita. Begitulah budak-budak yang rapat dengan bapa. Akan merengek. Barangkali dia rindu sebab lama tak berjumpa daddy dia. Masuk hari ini sudah 2 minggu Acap hilang. Selepas menyertai larian anjuran Gopeng Ultra Trail di Gua Tempurung, Perak.

Pelbagai Cara

Pelbagai cara digunakan untuk mengessan Acap, namun petunjuk ke arah penemuannya masih belum menampakkan hasil. Semoga sukarelawan tidak patah semangat dalam miisi mencari Acap. Kerana anak, isteri, ibu, ayah malah ahli keluarga begitu merindui saat kepulangan Acap. Ketika ini, isteri Acap sudah kembali ke Kuala Lumpur selepas beberapa hari menyertai misi mencari suaminya.

ACAP BUKAN GEMAR BERMUSVH DENGAN SESIAPA

Kata abang Acap, adiknya itu memiliki sikap dan keperibadian yang mulia. Dikenali di kalangan rakan-rakan sebagai seorang yang tidak suka mencari mvsuh.
“Adik beradik lain memang tak boleh challenge, kira dialah champion. Memang adik-beradik lain susah nak ambil alih tempat dia.” “Kami keluarga dia, jadi kami tahu dia jenis yang macam mana.”
Dakw4an netiizen itu menimbulkan tanda tanya di hati abang ini. Bagaimana netizen boleh tahu dan cakap macam tu. Sedangkan itu sesuatu yang mereka tak boleh nampak Acap melakukannya. Sumber/Foto : Mstar, Denny Lang Via : celotehsaji
“Kalau kita tanya 20 kawan dia, rata-rata semua suka sebab dia bukan gemar bermvsuh dengan sesiapa. Dia jenis tak banyak cakap. Memang kawan-kawan suka berkawan dengan dia.”
Aktiviti sukan outdoor dan ekspedisi ini sudah menjadi sebahagian dari diri Acap. Dia juga pernah menyertai ekspedisi di Lombok, Indonesia. Di tempat Acap bekerja, dia incharge aktiviti outdoor. Bermakna pengetahuannya tentang aktviti outdoor ada padanya.

TAK PERNAH LUPA TANYA, ‘MAK SIHAT KE TAK? UBAT MAK CUKUP KE?

Akui abangnya lagi, dari kalangan mereka enam beradik Acap lah yang terbaik untuk menjaga mak mereka. Bergadvh dengan adik-beradik, jauh sekali. Setiap kali jumpa mak, dia akan tanya ‘Mak sihat ke tak? Mak dah pergi check up ke belum? Ubat mak cukup ke?

Sangat Ambil Berat

“Adik beradik lain memang tak boleh challenge, kira dialah champion. Memang adik-beradik lain susah nak ambil alih tempat dia.” “Kami keluarga dia, jadi kami tahu dia jenis yang macam mana.”
Dakw4an netiizen itu menimbulkan tanda tanya di hati abang ini. Bagaimana netizen boleh tahu dan cakap macam tu. Sedangkan itu sesuatu yang mereka tak boleh nampak Acap melakukannya. Sumber/Foto : Mstar, Denny Lang Via : celotehsaji

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*